we support: dorelsandu


Nu are reclame(ADs)  nellysandu's posts

Natura si timpul petrecut afara, in zone naturale, sunt benefice pentru sanatate si echilibrul emotional. La inceputul anilor 1980, un biolog de la Universitatea Harvard a propus teoria biofiliei, conform careia suntem atrasi instinctiv de mediul natural. Numeroase studii au fost realizate pentru a descoperi care sunt aceste beneficii ale naturii si cum putem face pentru a profita cat mai mult de acestea."Opriți planeta! (ye)
Vreau să cobor la prima
Să-mi iau o casă cu vedere la Terra
Opriți planeta!
Că n-am plătit biletu'
Să fac cumva să schimb din nou atmosfera".

E clar că îmi place mult această melodie!
Se potrivește oamenilor sinceri, care îndrăznesc să spună ceea ce simt și ceea ce gândesc, poziționându-se cumva în afara a tot ceea ce ne cuprinde pe toți.„Avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru a supraviețui. Avem nevoie de 8 îmbrățișări pe zi pentru întreținere și de 12 îmbrățișări pe zi pentru creștere”.

Poate ți se va părea mult, însă în realitate nu este așa. Mai mult, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Nu există o doză maximă. Așadar, oferă cât mai multe îmbrățișări!In timpul uneia dintre intalnirile cu discipolii sai, Osho a fost rugat sa raspunda la urmatoarea intrebare:
”De ce este îmbrãţişarea un instrument vindecãtor atât de eficient? Pânã nu demult credeam cã luciditatea, inteligenţa şi autoanaliza sunt principalele instrumente vindecãtoare, dar ele nu înseamnã nimic prin comparaţie cu îmbrãţişarea.”

"Omul simte nevoia sã fie dorit. Aceasta este una din principalele nevoi ale fiinţei umane. Dacã nu se simte iubit, omul începe sã moarã. Dacã simte cã viaţa sa nu conteazã pentru nimeni, ea îşi pierde semnificaţia chiar pentru el însuşi.De aceea, iubirea este cea mai mare terapie posibilã. Lumea are nevoie de terapie tocmai pentru cã îi lipseşte iubirea ,îmbrãţişarea este calea inimii. Mintea este cauza tuturor bolilor, în timp ce inima este sursa oricãrei vindecãri."

De la mine o sincera imbratisare !!!🤗... un gand ...

Exprim iubirea supremă care înseamnă înțelepciune, răbdare, bucurie și caritate...💖Un cantec ce-ti reda linistea si calmulRevin să mă laud...
Am citit deja 7 cărți anul acesta.
Am trecut la următoarea...😁
Povestea din "Supraviețuitorii", scrisă de Georgia Hunter, bazată pe experiențele reale trăite de rudele sale, alături de poveștile altor cărți
de același gen care confirmă o anumită realitate, m-a făcut să mai reflectez o dată la ceea ce se întâmplă azi, la război, la cum suferă oamenii...
Oare cât de norocoși am fi noi dacă tot ceea ce ține de sensul vieții ar fi spulberat?
Parcă am trăit cu acei oameni și parcă mi-au dat putere și încredere, parcă m-au încurajat că pot răbda precum ei și pot reuși, că pot supraviețui dacă s-ar întâmpla ceva.
Cei care conduc pot lua decizii cu urmări dezastruoase.
Cine sunt ei și cine suntem noi de stăm pur și simplu și acceptăm să se răstoarne avalanșa peste noi?!
În fine, nu mai continui cu asta...
Puteți găsi și citi cartea, dacă doriți...
Schimb ideea...
Am observat un gest literar care îmi place foarte mult la cărțile citite: mulțumirile autoarelor (că au fost mai multe femei).
Ele fac dedicații și mulțumesc și la începutul cărții, dar mai ales la sfârșit, celor care le-au fost alături și au participat la produsul final: familia, bloggeri, editori și jurnaliști, etc. Sunt cărți la care participă "un sat întreg".
Este fascinant cum lucrează ei împreună!
E un detaliu deosebit pentru mine, alături de notele lor personale, pe care le citesc cu aceeași plăcere.
Am atașat și o melodie (căci așa mi-e obiceiul 😁), care spune că "pentru a supraviețui trebuie să devenim și puțini nebuni".
Ce ziceți?Cata suferinta, frustrare, umilinta, durere, neiubire, ne povesteste Mihai Morar ca a descoperit in cartea printului Harry!CINE EȘTI TU...?

- Maestre, ai spus că dacă aș ști Cine sunt, aș deveni înțelept. Dar cum să fac asta?

- Începe prin a-ți asuma dreptul de a decide și dacă l-ai cedat celorlalți, ia-l înapoi!

- Cum să fac asta?

Atenție!

- Dacă cineva îți va spune că ești o persoană rea tu o să o crezi și o să te simți îndurerat?
- Dacă altcineva îți va spune că ești o persoană bună, asta te va face fericit?

Ei te laudă sau te învinuiesc, te elogiază sau te blamează, după modul lor de a înțelege si a gândi… dar tu, Tu ce crezi?

Ia-ți tu acest drept acum!

Atâta timp cât le dai ceilalți dreptul să decidă Cine ești sau ce ești, nu te vei regăsi pe tine.

Nimeni nu poate ști Cine ești, înafară de tine!
Caută mai degrabă Legile Universal valabile si respectarea lor îți vor oglindi mai clar Cine ești!

Dar trezește-le, descoperă-te și Fii Cine ești!

Doar așa poți trai abundenta în deplinatate și din toate punctele de vedere.

Începe Tu primul, nu îi aștepta pe alții😇„Nimic nu ne înșeală mai mult decât propria noastră gândire” (Leonardo da Vinci)

Am urmărit emisiunea atașată aici, având ca invitată pe Raluca Anton, psihoterapeut, care m-a impresionat cu exemplele și soluțiile date pentru modurile de gândire enumerate acolo.
Aș schimba doar titlul și aș spune: 10X moduri de a gândi care pot fi transformate în avantaj.

"Noi suntem un sistem care conține amintiri, reacții somatice, emoții, partea rațională și comportamente.
Avem 5 lucruri la care trebuie să ne uităm astfel încât să putem funcționa eficient și nu doar la unul singur.
E doar un mit că doar stând în mintea noastră putem să le controlăm pe celelalte."

Fragmentul acesta mi-a plăcut în mod special și l-am notat:

"Întotdeauna impulsul este acela de a merge acolo unde creierul meu a mers de-a lungul timpului.
Noi nu am dezvoltat aceste mecanisme degeaba, ci pentru că ele ne-au protejat în diverse experiențe prin care am trecut.
Pe mine, cândva, de-a lungul timpului, m-a ajutat să gândesc așa.
Numai că, de-a lungul timpului, aceste mecanisme nu își mai îndeplinesc funcțiile și ajung la vârsta adultă să le folosesc pe bază de impuls, fără să îmi dau seama că nu mai am nevoie de ele.
Primul pas e acesta al conștientizării.
Aș vrea să știu pe care dintre aceste mecanisme le folosesc mai degrabă decât pe altele și cum îmi influențează ele comportamentele."

"Perspectiva pe care o avem asupra lucrurilor este cea care ne influențează."

E foarte bună această doamnă psihoterapeut, le zice atât de bine, exact ceea ce se întâmplă în viață!

Am conștientizat tot ceea ce am auzit și voi mai reflecta la acele informații.

Cred că sunt pe calea bună în ceea ce privește flexibilitatea cognitivă și cred că fiecare mod de gândire își are rostul în situația potrivită, cu atitudinea și emoția potrivită.💚Bună seara și complimente fiecăruia!💚

Am învățat acest salut din cartea "Robin Hood", scrisă de Alexandre Dumas (ediția tipărită în 1993), pe care am finalizat-o azi de citit.
Povestea acestui erou, care a uimit întreaga Anglie, s-a desfășurat începând cu anul 1162, în timpul domniei lui Henric al II-lea.
Chiar dacă are un final trist, e o carte care m-a făcut să simt putere, conectându-mă cu energia personajului și fiind alături de el (ca cititoare) în toate întâmplările relatate.
Bineînțeles, prin imaginație mi-am permis să simt curajul și istețimea lui Robin Hood, încrederea lui în abilitățile înnăscute, fiind impresionată de exactitatea, perfecțiunea cu care trăgea cu arcul, de sinceritatea și puritatea iubirii trăite, incluzând respectul pentru femei dus până la adorare.
Am "văzut" frumusețea acelei păduri, cerbii umblând cu coarnele împodobite cu flori și căprioarele drăgălașe, într-o apariție de vis în zilele de nuntă.
Am simțit cum e să devii un leader în mod natural, cum e să fii apreciat, susținut și urmat de oameni care cred în tine și în deciziile tale.
Plin de intuiție și ingenios, Robin a găsit rezolvare unor situații grele, colorându-le cu un umor plin de logică și înțelepciune.
Toți cei din pădurea Sherwood care erau cu el se numeau "oamenii veseli ai pădurii" și obișnuiau să folosească adjectivul "vesel" atunci când vorbeau de cineva dintre ei ("veselul Will"), iar asta mi se pare o exprimare drăguță de preluat și în zilele noastre, căci e cert că avem nevoie să fim veseli și să zâmbim cât mai mult.

Mă pot numi de acum vesela Ionela, iar pe voi... veselii mei prieteni. 😉Buna seara !

Una din cele mai motivante povești despre succes:

"Era înca în putere, de aceea patronul sau îl mai dorea la lucru în echipa sa. Cu toate acestea batrânul era hotarât sa se retraga, pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie. Renunta la un salariu bunicel dar prefera linistea.
Cu parere de rau pentru pierderea unui mester asa de priceput, patronul îi ceru sa mai construiasca doar o singura casa.
Batrânul accepta, însa nu mai punea suflet în ceea ce facea. Chema ajutoare nepricepute si folosea scânduri nepotrivite. Si lui îi era rusine de cum arata ultima lucrare.
Când în cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada.
Îi darui tâmplarului cheia de la intrare, zicându-i:
- Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!
Tâmplarul ramase uimit. Ce mare rusine! Daca ar fi stiut ca îsi zideste propria casa, atunci ar fi facut-o cu totul altfel.
Asa e si cu noi. Ne construim vietile, punând în ele adeseori nu tot ceea ce e mai bun. Apoi, cu uimire, realizam ca trebuie sa traim în casa care tocmai ne-am construit-o. Daca am putea-o reface, am face-o mult diferita. Însa nu ne putem întoarce înapoi.
Ia aminte! Tu esti tâmplarul. În fiecare zi bati un cui, asezi o scândura sau ridici un perete. Viata e întocmai cum ti-o cladesti.
Alegerea pe care o faci azi zideste casa în care vei locui mâine.
Deci nu uita: ce construiesti, te construieste!"Continuă să păstrezi ceea ce iubești
Vei descoperi că într-o zi, destul de curând
Te vei ridica!..."

Conform dicționarului Cambridge, "the underdog" se referă la o persoană sau la un grup de persoane cu mai puțini bani și mai puțină putere decât restul societății; într-o competiție, "underdog" ar fi persoana considerată a fi cea mai slabă și cu cele mai mici șanse de câștig sau la care nu se așteaptă nimeni să câștige.
Cu alte cuvinte, un "underdog" ar fi practic cineva care este dezavantajat într-o anumită situație.

Tare frumos e să simți o astfel de susținere, de încurajare atunci când te simți precum un "underdog"!

Am descoperit în versurile melodiei atașate ceva similar cu ce am aflat din postarea recentă a Nicoletei: să fim atenți și adaptabili, cu creierul activ, căci sunt lucruri care ne schimbă dacă observăm (un zâmbet, o conversație sau un simplu moment).
Îmi place mult atitudinea Aliciei Keys pentru care " the underdogs" sunt ca niște "eroi necunoscuți".
Și aici fac o legătură specială cu postarea domnului Dan, la fel de încurajatoare pentru oameni simpli, necunoscuți, care pot trece dincolo de eticheta că nu vor reuși niciodată, care merită să își îndeplinească dorințele.
Sincer... și eu mă simt precum un "underdog" în societate, când văd cum unii își împart șansele doar între ei, dar simt în același timp și puterea din mine, îmi simt valoarea.
Anul trecut mi-am și pus anumite sentimente și gânduri într-o poveste: gandireaschimbatot.blogspot.co ...“Daca vrei sa iti schimbi viata, schimba setul mental” – Cerasela Rogen

Ca si o completare la postarea lui Alin, vin si eu si spun ca o urmaresc pe Cerasela Rogen, de mult timp si chiar rezonez foarte mult cu invataturile ei.
“Transforma-ti gandirea ca sa iti schimbi viata” ne spune Cerasela

Cu alte cuvinte ADAPTEAZA-TE, la orice situatie. Daca noi nu ne adaptam, perdem pasiunea de a invata ceva nou, pierdem bucuria de a face lucruri noi…
In momentul in care faci “ceva nou” (de ex.sa inveti cateva cuvinte intr-o limba straina) apare o oportunitate, atunci “platesti” 3 luni de discomfort.
3 luni ii trebuie creierului sa se adapteze la schimbare, dar beneficiile sunt uluitoare si in plus ne pastreaza “creierul verde” adica sanatos.

Avem nevoie sa ne adaptam, sa gasim noi lucruri de facut cu orice prêt, fara insa sa cadem in rolul de “victima”.In momentul in care nu faci nimic sa te adaptezi, adica – este frig, a venit iarna – ne adaptam; -a inceput razboiul – ne adaptam; - au venit scumpirile- ne adaptam… si lista poate continua, in acel moment TU devi o VICTIMA.

In loc sa stam a ne plangem pe la colturi, sa devenim VICTIME, sa atragem toate situatiile si lucrurile dificile, sa iesim din “victimizare” sis a ne “adaptam”

Asa ne ramane “ creierul verde” adica sanatos.
Oportunitati noi apar pe orice timp de criza, principalul este sa ne ADAPTAMUn fiu și-a dus tatăl la un restaurant pentru a savura o cină delicioasă. Tatăl său este destul de bătrîn și prin urmare și puțin slăbit. În timp ce mânca, mâncarea îi cădea ocazional pe cămașă și pantaloni. Ceilalți oaspeți l-au urmărit pe bătrân cu fețele contorsionate în degust dar fiul său a rămas calm.După ce au terminat amândoi de mâncat,fiul și-a ajutat tatăl și l-a dus la toaletă. I-a îndepărtat resturile de mâncare de pe fața îmbătrânită, i-a curățat petele de mâncare de pe haine, i-a pieptănat cu grijă părul cărunt și i-a așezat ochelarii. Când au părăsit toaleta, în restaurant domnea o liniște profundă. Fiul a plătit consumația dar, chiar înainte să plece ,un bărbat,tot bătrîn, s-a ridicat și l-a întrebat pe fiul bătrânului:
,,Nu crezi că ai lăsat ceva aici?"Tânărul a răspuns:
,,Nu ,am făcut ceva normal. "
Atunci străinul i-a spus:
,,Ai lăsat aici o lecție de viață pentru fiecare fiu și o speranță pentru fiecare tată ."
Una dintre cele mai mari onoruri este să putem avea grijă de cei care au avut grijă și de noi.Părinții noștri, care și-au sacrificat viața , timpul, banii și efortul lor pentru noi, merită respectul nostru cel mai mare .𝗔𝗰𝘂𝗺 𝗰𝗲𝗿𝗲𝗺 𝗹𝘂𝗺𝗶𝗶 𝗽𝗮𝗰𝗲𝗮!

"Mii de ani de trudă omului i-a trebuit
Să-şi făurească o lume aşa cum şi-a dorit
Clipa de iubire, primul zâmbet de copil
Sunt minuni ce noi le vrem fără sfârşit.

Pentru tot ce oamenii au făurit,
Pentru fiii noştri care au nevoie de cer senin,
Acum... cerem lumii pace eternă
Acum... e timpul să vrem să trăim
Acum...

Pacea lumii noastre azi depinde doar de noi
Să dorim să fie pace, nu război
Ziua care vine va avea un cer senin
Învăţând să facem miere din venin...

Pentru tot ce oamenii au făurit,
Pentru fiii noştri care au nevoie de cer senin,
Acum... cerem lumii pace eternă
Acum... e timpul să vrem să trăim
Acum...
Vă chemăm cu mâinile-ntinse
Acum... e timpul să vrem să trăim
Acum... cerem lumii pace eternă
Acum... e timpul să vrem să trăim!"

(Artist: Mihai Pocorschi)

Aveam de gând cândva să mă uit la discurile de vinyl prăfuite de timp rămase de la bătrâni, să văd ce scrie pe coperțile lor de hârtie veche.
Ieri a venit acea zi, după ce am citit postarea de aici a lui Alin, despre cum a evoluat modalitatea de stocare și de redare a muzicii.
Și bine am făcut, căci dintre toate acele titluri cu artiști români de muzică ușoară și populară, respectiv momente vesele în prim plan, am ales melodia atașată, care există pe discul meu și pe care am găsit-o înregistrată pe Youtube.

Ce versuri simple și minunate, care descriu atât de bine nevoia noastră de pace, de iubire globală, de a ne simți în siguranță, de a ne bucura împreună de cerul senin!

Sunt fericită pentru că am avut inspirația de a selecta această melodie și de a o "aduce" în prezentul nostru!Bunatatea da nastere la bunatate !

Nimic nu ne face mai necesari în lume decât iubirea ce-o avem pentru semenii noștri. – Johann Wolfgang von Goethe,,Un cersetor statea la marginea unui drum de mai bine de 30 de ani. Intr-o zi, trece pe acolo un strain.
- Te induri sa-mi dai un banut, murmura mecanic cersetorul, intinzandu-i vechea lui sapca?
- Nu am nimic sa-ti dau, raspunde strainul. Dar pe ce esti asezat, intreba acesta?
- Un gunoi. E doar o cutie veche. Stau pe ea de cand ma stiu.
- Te-ai uitat vreodata inauntru, intreaba strainul?
- Nu, raspunde cersetorul. Ce rost are? Nu e nimic in ea.
- Uita-te inauntru, insista strainul.
Cersetorul ridica putin capacul. Socat, nevenindu-i sa creada, vede ca toata cutia era plina cu aur.

Eu sunt strainul care nu are nimic sa va dea si care va spune sa va uitati inauntru. Nu in interiorul unei cutii, ca in parabola, ci undeva mai aproape: in interiorul vostru.
„Dar eu nu sunt un cersetor!" — mi se pare ca va aud protestand.
Cei care nu si-au gasit incă adevarata bogatie, care este stralucitoarea fericire a Fiintei si sentimentul profund si indestructibil de pace venit odata cu ea, sunt cersetori, chiar daca detin cele mai mari bogatii materiale. Ei cauta in afara lor farame de placere sau de satisfactie, de recunoastere, de siguranta sau de iubire, desi au in sine o comoara care contine nu numai aceste lucruri, ci este infinit mai bogata decat orice le-ar putea oferi lumea.
Eckhart Tolle – Puterea prezentuluiAstazi este despre motivatie !
Pot să fac orice...💖
Este o frază simplă, dar te ajută să îţi aminteşti – poţi face cu adevărat orice îţi propui.În loc să-ţi oferi motive de ce nu poţi face ceva, oferă-ţi motive pentru care poţi.
Meriţi o viaţă mai bună – fie că asta înseamnă un loc de muncă mai bun, un corp mai sănătos sau mai mulţi bani. Munceşte pentru asta.
Indiferent câţi ani ai sau câte oportunităţi ai ratat până acum, nu este niciodată prea târziu să iei o decizie şi să ai un nou început.
Dacă aştepţi momentul prefect, uită de el – nu există aşa ceva. Doar Fă! Nu există un plan perfect.
Nimeni nu se naşte în vârf. Toată lumea începe de undeva, iar de cele mai multe ori acest undeva este de jos.
Pe rând, câte un pas. Nu încerca să faci totul odată, dacă este greu la început, nu poate decât să devină mai uşor.
Eşecul este temporar. Dacă eşuezi, eşti pe mâini bune – de cele mai multe ori succesul vine numai după câteva runde de eşec.
Greşelile sunt oportunităţi de învăţare. Ziua de astăzi este singurul lucru pe care îl pot controla.
Uită ce ai făcut ieri. Astăzi este ceea care contează.La inceput de ... sfarsit de saptamana ... !!! ...

Iată 25 de sfaturi esenţiale pentru armonia sufletească care vin din grandiosul Tibet:
1. Îţi place – spune.
2. Nu îţi place – spune.
3. Îţi este dor de cineva –sună.
4. Nu înţelegi – întreabă.
5. Vrei să te întâlneşti cu cineva – cheamă-l.
6. Vrei ceva – cere.
7. Niciodată nu te certa.
8. Vrei să fii înţeles – explică.
9. Eşti vinovat – admite, cere scuze.
10. Fiecare îşi are adevărul lui şi aceste adevăruri nu coincid.
11. Nu comunica cu oameni de proastă calitate.
12. Cel mai important în viaţă e iubirea – restul sunt detalii.
13. Problemele omului sunt doar în capul lui.
14. Caută plăcerea în tot ce te înconjoară.
15. Nu uita că ai doar o viaţă.
16. Reţine că nu îi datorezi nimănui nimic.
17. Reţine că nimeni nu îţi datorează nimic.
18. Nu regreta timpul şi banii cheltuiţi pentru cunoaşterea lumii.
19. În viaţă mereu să te bazezi doar pe tine.
20. Ai încredere în simţurile tale.
21. Fii răbdător cu oamenii.
22. Admiră natura.
23. Dacă ai dispoziţie proastă, aminteşte-ţi că atunci când vei muri nu o vei avea deloc.
24. Trăieşte azi pentru că ieri s-a dus, iar mâine poate să nu vină.
25. Nu uita că ziua de azi e cea mai bună zi.


Secretul viitorului tău este ascuns în rutina ta zilnică. Nu renunta la visele tale si imbratiseaza cu bucurie orice oportunitate vine catre tine !
Weekend minunat prieteni !AM UITAT SA STRALUCESC !

... A fost odată ca niciodată, într-o pădure oarecare, o buburuză care a întâlnit un licurici. Buburuza și licuriciul s-au îndrăgostit și au hotărât să rămână împreună pentru totdeauna...

citeste mai mult... 👇

nicodra.blogspot.com/2022/07/a ...“O parabolă evreiască spune că într-o zi minciuna şi adevărul s-au întâlnit.
Minciuna i-a spus adevărului:
- Bună dimineaţa!.
Şi adevărul a verificat dacă într-adevăr e o zi bună. S-a uitat în sus, nu a văzut nori de ploaie, mai multe păsări au cântat şi văzând că într-adevăr era o zi bună, i-a răspuns minciunii:
- Bună dimineaţa!
- E prea cald azi.
Şi adevărul văzu că minciuna a spus adevărul.
Minciuna apoi l-a invitat pe adevăr să se scalde în rîu. Şi-a scos hainele, a sărit în apă şi i-a spus:
- Să știi că apa e minunată!
Şi de îndată ce adevărul a sărit în rîu, cum era de așteptat, minciuna a ieşit din apă, s-a îmbrăcat în hainele adevărului şi a plecat. Adevărul, în schimb a refuzat să se îmbrace în hainele minciunii şi, pentru că n-avea de ce să-i fie ruşine, a plecat dezbrăcat pe stradă.
Așa se face că, în ochii altor oameni, e mai uşor de accepat minciuna îmbrăcată în adevăr, decât adevărul gol-goluţ.”Motivatia zilei ! 💖

"Viața este un joc al bumerangului.

Gândurile noastre, faptele și cuvintele revin la noi, mai devreme sau mai târziu cu o precizie uluitoare. Așa că, înainte de a gândi, face sau spune ceva – imaginează-ți cum ar fi să primești ceea ce dai. Apoi, du-te cu un pas mai departe. Decide din timp ceea ce dorești să primești și apoi trimite. În mod deliberat. Asta este, dăruiește sau provoacă în viața altui om ceea ce tu dorești să trăiești acum. Apoi privește magia."

Neale Donald WalschCopyright © 2024 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo