we support: cause


Nu are reclame(ADs)  devorez-cuvinte's posts

„E sărbătoare!
Bucură-te de pace și lumină alături de cei dragi ție.
Dăruiește din toată inima și deschide-ți sufletul pentru a primi dragoste și fericire.
Lasă-ți sufletul să renască și trăiește fiecare zi ca pe un dar neprețuit.”

Crăciun fericit!031 9224 - Serviciu de Prim ajutor psihologic gratuit în atacuri de panică oferit de Clinica de Imunopsihologie și Psihosomatică dr. Ion Duvac cu utilizarea inteligenței artificiale!

Call Centerul 031 9224 funcționează 24/7 și are ca principal obiectiv identificarea și gestionarea crizelor de panică într-un mod eficient și empatic.

Prin intermediul acestui serviciu automatizat, persoanele care experimentează atacuri de panică pot beneficia de un diagnostic diferențial pentru a determina dacă simptomele resimțite sunt asociate cu un atac de cord, accident vascular cerebral sau cu un atac de panică.

În cazul în care se identifică un alt diagnostic medical posibil decât atacul de panică, apelantul este redirecționat către numărul de urgență 112 pentru a primi asistență medicală adecvată.

Pentru a ajuta persoanele să-și gestioneze și să-și reducă simptomele în timpul unui atac de panică, Call Centerul 031 9224 oferă mai multe tehnici de relaxare.
Aceste tehnici pot fi accesate de apelant de câte ori este nevoie, pentru a-l ajuta să-și recupereze starea de calm și să facă față crizei.

În finalul parcurgerii tehnicilor de relaxare, apelantul primește un cod de acces valabil 24 de ore pe platforma Telepsychology.ro. Acest cod îi oferă o ședință gratuită cu un psiholog al Clinicii de Imunopsihologie și Psihosomatică dr. Ion Duvac, pentru validarea diagnosticului și stabilirea unei strategii de intervenție psihologică personalizata pentru tratarea anxietății responsabile de apariția atacurilor de panică.

telepsychology.ro/call-center/"Opriți planeta! (ye)
Vreau să cobor la prima
Să-mi iau o casă cu vedere la Terra
Opriți planeta!
Că n-am plătit biletu'
Să fac cumva să schimb din nou atmosfera".

E clar că îmi place mult această melodie!
Se potrivește oamenilor sinceri, care îndrăznesc să spună ceea ce simt și ceea ce gândesc, poziționându-se cumva în afara a tot ceea ce ne cuprinde pe toți."Fie bune sau rele, experiențe prin care trecem în viață ar trebui să fie îmbrățișate (...)
În mijlocul haosului, există și oportunități”.
(SUN TZU, Arta Răboiului)"Te-ai gândit vreodată la asta?
Peste 100 de ani, de exemplu, în 2123, vom fi cu toții îngropați împreună cu rudele și prietenii noștri.
Străinii vor locui în casele noastre pentru care ne-am luptat atât de mult să le construim și vor deține tot ce avem astăzi.
Toate bunurile noastre vor fi ale unor necunoscuți, inclusiv mașina pe care am cheltuit o avere și care probabil va fi fier vechi, în cel mai bun caz în mâinile unui colecționar necunoscut.
Urmașii noștri nu vor ști cine am fost și nici nu își vor aminti de noi.
Câți dintre noi îl cunoaștem pe tatăl bunicului nostru?
După ce vom muri, vom fi amintiți câțiva ani, apoi vom fi doar un portret pe raftul cuiva, iar câțiva ani mai târziu, povestea, fotografiile și faptele noastre vor intra în coșul uitării istoriei. Nici măcar nu vom fi amintiri.
Poate că dacă într-o zi ne-am opri să analizăm aceste întrebări, am înțelege cât de ignorant și de slab este visul de a realiza totul.
Dacă ne-am putea gândi doar la asta, cu siguranță abordările noastre, gândurile noastre s-ar schimba, am fi alți oameni.
Având mereu mai mult, fără timp pentru ceea ce merită cu adevărat în această viață.
Aș schimba toate astea pentru a trăi și a mă bucura de acele plimbări pe care nu le-am făcut niciodată, acele îmbrățișări care nu le-am dat, acele sărutări pentru copiii noștri și iubirile noastre, acele glume pe care nu am avut timp să le facem.
Acestea ar fi cu siguranță cele mai bune momente de reținut, până la urmă ne-ar umple viața de bucurie.
Irosim, cu lăcomie, lăcomie, intoleranță, zi de zi."

Sursa: tradus din FacebookMă bucur din nou de atmosfera de acasă, aici în Heyadoo - un refugiu în plus prin care să îmi ocup mintea și cu altceva, într-o perioadă tristă pentru mine (subiect cu care e posibil să revin, să povestesc puțin).
Știu că nu am atracție să mă implic în anumite acțiuni, cel puțin în faza informațiilor prezente, dar pentru mine e important să fiu aici - un loc pentru care am dedicat mult timp valoros.
În fine...
Acum citesc ce-a de-a 24-a carte din acest an, care se numește "Arta manipulării", scrisă de Kevin Dutton.
Îmi place ce scrie acolo, cu exemple concrete, etc., dar asta nu înseamnă că mă las manipulată de o carte!😁
Manipulare, persuadare, persuasiune - aceștia sunt termenii sinonimi principali ai cărții de față și despre asta e vorba și în viața asta.
Peste tot, oriunde, oricând și oricum - are loc manipularea în mii de feluri.
Eu știu cum sunt eu și merg pe ceea ce gândesc și calea de scăpare din fața acestui "fenomen" nu e una ușoară.
Societatea funcționează astfel, dar cred că se exagerează.
Eu văd persuadarea ca pe un tool și chiar am de gând să îl dezvolt, să fiu mai atentă și conștientă în propria-mi viață, mai ales în situațiile care necesită soluții smart.
Nu mai lungesc vorba...
Totuși, în lumea asta, cred că e ok să fim de acord în majoritate cu anumite idei (precum cea expusă în video-ul atașat, ca o trezire la realitate).Tot observ "societatea" din online...
Oare doar mi se pare că din ce în ce mai mulți "utilizatori" ai aplicațiilor principale, pe care le știm și le folosim mai des, sunt concentrați pe creare și prezentare de conținut pentru diverse obiective "monetizate" sau cu alte scopuri?
Nu critic asta, dimpotrivă... Cred că poate fi folositor să vezi "de toate"...
Doar că în anumite cazuri mi se pare că se exagerează...
Adică acum se filmează chiar orice și pe oricine și se încarcă pe internet...
Am văzut situații și oameni "puși în dificultate" prin astfel de abordări, iar asta mi se pare urât, lipsit de respect.
Nu critic, doar expun ceea ce am simțit vizualizând acel tip de conținut.
E ok să vedem, să aflăm ceea ce au făcut sau nu alții, dar aș vrea să văd acolo și bunele maniere, educația.
E ceva "controversat" pentru copii, pentru cei tineri care au nevoie de reperele și valorile strămoșilor pentru a trăi cu demnitate.
În media se expun peste 90% numai subiectele unor întâmplări triste, negative, pesimiste și toate sinonimele lor din dicționar, când s-ar putea face altfel.
Oamenii se schimbă atunci când aud numai de rău, sunt predispuși psihologic la a adopta o atitudine negativă.
E o energie terifiantă care se alimentează și se menține zilnic.
Din fericire, la nivel individual încă mai putem alege cum să fim, cum să gândim, cum să trăim.

"Respect yourself"! precum transmite melodia atașată."Cunosc oameni care au mulți bani și oameni care vor să lase impresia că au mulți bani.
La prima vedere nu există nicio diferență între ei. Ba, din contră, cei care pozează în oameni prosperi par mai avuți decat bogații reali.
Sarlatanii sunt cei care te fac să te simți inconfortabil. Frustrarea, neputința, stupizenia îi devorează cate puțin, făcandu-i mici, josnici, meschini.
Bogăția și sărăcia nu sunt valori morale, sunt situații, de cele mai multe ori, conjuncturale.

Călcăm oameni în picioare, îi ignoram, luam decizii care le pot afecta, negativ, întreaga viață, trecem cu bocancii peste sufletele lor și toate astea pentru cateva secunde de satisfacție sinistră. Și pentru ce? Pentru că putem. Pentru că nu ne evaluăm timpul și prioritățile, pentru că cerul nostru este prea departe și orizontul limitat.
Ne canalizăm energia către situații adiacente existenței noastre, uitand, de cele mai multe ori, de familie, de oamenii apropiați, de cei care au, într-adevăr, nevoie de noi.

Ne irosim viața așteptand ca ea să înceapă. Lumea a murit într-o zi ca oricare alta."

Sursa: m.facebook.com/story.php?story ...

Felicitări Asociației "Povești cu zâne și cu zmei" pentru întreaga activitate!👏🏻

asociatiazanesizmei.ro/?page_i ...Și chiar de-ar fi doar o poveste pentru a atrage atenția spre o cauză deosebit de importantă, acest gest/ această faptă de a împărți medalia de aur cu acei copii emoționează și umanizează, fiind un exemplu de generozitate extremă.
Bravo!👏🏻
Sursa informației și a capturii de ecran este din fb.watch/kj7PERoy7Y/"Ții în mână un pahar de cafea când vine cineva și se lovește de tine sau îți scutură brațul, făcându-te să-ți verși cafeaua peste tot.

De ce ai vărsat cafeaua?

„Pentru că cineva s-a lovit de mine!!!”

Răspuns greșit.

Ai vărsat cafeaua pentru că era cafea în ceașcă.

Dacă ar fi fost ceai în ceașcă, ai fi vărsat ceai.

Orice se află în interiorul paharului este ceea ce se va revărsa.

Prin urmare, atunci când viața vine și te zguduie (ceea ce SE VA întâmpla), orice este în tine va ieși. Este ușor să-l falsificăm, până când te zgâlțâi.

Așa că trebuie să ne întrebăm... „ce este în ceașca mea?”

Când viața devine grea, ce se revarsă?

Bucurie, recunoștință, pace și smerenie?

Furie, amărăciune, mentalitate de victimă și tendințe de renunțare?

Viața oferă ceașca, TU alegi cum să o umpli.

Astăzi să lucrăm pentru a ne umple paharele cu recunoştinţă, iertare, bucurie, cuvinte de afirmare, rezistenţă, pozitivitate; și bunătate, blândețe și dragoste pentru ceilalți." 🤗O "declarație" care mi-a atras azi atenția:

"Importanța autoiertării şi dăruirii prezentului!!!

🌱 Mă iert pentru că m-am lăsat pe ultimul loc de o infinitate de ori. Şi îmi dăruiesc mie clipa de ACUM! 💞
🌱 Mă iert pentru că nu am timp pentru mine. Şi ACUM aleg să fie timp cu mine! 💞
🌱 Mă iert pentru că m-am făcut bucăți pentru a-i completa pe alții. Şi ACUM mă aduc ACASĂ în tot ce am mai frumos. 💞
🌱 Mă iert pentru că n-am ținut cont de mine și m-am lovit de același obstacol de o mulțime de ori. Şi ACUM las totul să curgă 💞
🌱 Mă iert pentru că am tăcut. Şi ACUM am ales să mă ascult. 💞
🌱 Mă iert pentru că m-am mințit. Şi ACUM aleg să mă construiesc în adevăr. 💞
🌱 Mă iert pentru că nu m-am privit în oglindă mai des. Şi ACUM aleg să mă oglindesc în tine. 💞
🌱 Mă iert pentru că nu sunt mai amabilă cu mine însămi. Blândețea o activez ACUM în viața mea. 💞
🌱 Mă iert pentru că nu am răbdare si nici constanță în a-mi da timp mie. Şi ACUM sunt completă...
🌱 Mă iert pentru că nu mă încadrez într-un tipar. Şi sunt aşa cum devin în această călătorie a iubirii de sine. 💞
🌱 Mă iert pentru că nu îmi permit multe lucruri. Şi mă bucur enorm că tu ți le permiți şi le împărtăşeşti cu mine. 💞
🌱 Mă iert pentru că nu mă bucur de atât de multe lucruri. Şi promit că mă voi bucura de cât de multe pot... 💞
🌱 Mă iert pentru că nu am valorificat multe din momentele ce merită bucuria de a trăi din viața mea.
Şi dau voie în AICI şi ACUM să fiu BUCURIE!"

Sursa: m.facebook.com/story.php?story ...✏„Poți fi salvat în momentul căderii tale de cineva mai slab decât tine, dar mai înțelept.”

🗝Sculptură stradală a artistului norvegian Frederick Radum (1973)

Cred că fiecare om are cel puțin un moment de cădere în viața sa și atunci va învăța ceva primind sau nu ajutor.

Ideea e să ne apreciem între noi, oricine am fi noi.Credința și reperele spirituale pe care le cunoaștem de mici copii ne dau sens vieții, ne dau claritate, putere, răbdare.
Mă întristează ceea ce se întâmplă în lumea asta, de parcă scenariile unor cărți citite au devenit realitate.
Poate e și vârsta de 35 de ani un factor, dar uneori simt cum mă acaparează pur și simplu timpul.
Oricine suntem și orice facem, avem nevoie de acel feeling raportat la Divinitate, așa cum simte și gândește fiecare în religia sa.Dacă cineva ți-ar da o cutie cu tot ceea ce ai pierdut în viața ta de până acum și ai avea șansa să poți lua ceva înapoi, ce ai lua?Bună dimineața!
Asta-i lumea, asta-i viața.
Educația înseamnă și a respecta reperele transmise din moși-strămoși, să te dezvolți după sufletul tău, folosindu-ți creierul pentru a crea.
Avem fiecare o singură viață pe această planetă, atât se știe în mod cert.
Să alegem Binele în gândurile și acțiunile noastre!💚"Primăvara începe cu tine..."💚
De câțiva ani sunt mult mai atentă la natură, la mediul în care trăiesc și parcă fiecare anotimp, care revine an de an, îl trăiesc pentru prima dată.
Imaginea reprezintă un corcoduș înflorit în curtea mea, de la care m-am tot lăudat că am cules fructe și am făcut un gem chiar senzațional, cum nu există în comerț.
Am început intens cu îngrijirea pământului, nu mai beau cofeină și mă bucur că adorm devreme.
M-am tot gândit să mai scriu câte ceva aici, dar pur și simplu nu m-am putut "conecta" cu online-ul.
E prea frumos afară!

Vă doresc zile frumoase, cu sănătate și prosperitate!Mi-a rămas în minte postarea lui Alin cu "What do you do for a living? I do my best" și am avut mai multe răspunsuri pe care până la urmă nu i le-am mai scris.
Încă de ieri sunt atât de uimită în urma a ceea ce am văzut!
Am găsit cel mai bun exemplu la acea întrebare.
Nu îi voi scrie despre mine, dar voi dezvălui aici ce am văzut ieri.
Am fost cu Becky la sterilizare, cățelușa mea care are 10 ani, într-o locație unde sterilizările au fost sponsorizate și asigurate printr-o asociație.
Am văzut acolo cum medicul veterinar, desculț, cu picioarele umflate, chiar vineții, opera câini și pisici "pe bandă rulantă".
M-a uimit starea acelui om, cât de dedicat era cauzei, vorba aceea.
Ce dureri de picioare o fi având, după atâtea zile de operat aproape non-stop în diverse locații!
Ce-am văzut eu acolo... aceea înseamnă să dai totul în ceea ce faci, să fii dedicat trup și suflet în meseria practicată.
El dădea totul în primul rând pentru alte suflete.
Ieri am trăit efectiv o lecție practică de viață, a cărei energie nu mă va părăsi curând.
A fost un cadou unic și special de 8 Martie.

"Să-mi zici la bătrânețe
Cu ce monedă cumperi altă tinerețe" - sunt o parte din versurile melodiei atașate.

Ideea e că viața asta se poate trăi și fără a face totul doar pentru bani, ignorând anumite trăiri, emoții, sentimente sau chiar oameni.Să ne gândim, o clipă, la Scrisoarea-Testament atribuita de unii lui Gabriel Garcia Marquez, iar de alții lui Johnny Welch...
"Dacă Dumnezeu ar uita pentru o clipă, că sunt o păpușă de cârpă și mi-ar dărui o fărâmă de viață, probabil nu aș spune tot ce gândesc, dar cu siguranță aș gândi tot ce spun.
Aș aprecia lucrurile nu prin ceea ce valorează, ci prin ceea ce semnifică.
Aș dormi puțin și aș visa mult, deoarece cu fiecare minut în care închidem ochii, pierdem 60 de secunde de lumină.
Aș merge când alții se opresc, m-aș trezi când alții dorm.
Aș asculta când ceilalți vorbesc și cum aș mai savura o înghețată cu ciocolată !
Dacă Dumnezeu mi-ar dărui puțină viață, mi-aș pune haine simple, m-aș întinde la soare pe burtă, dezvelindu-mi nu numai corpul, ci și sufletul.
Doamne, dacă aș avea o inimă,
Ți-aș scrie toată ura pe o bucată de gheață și aș aștepta să iasă soarele.
Aș picta pe stele un poem de-al lui Benedetti, cu un vis al lui Van Gogh; și un cântec al lui Serrat ar fi serenadă pe care aș oferi-o lunii.
Aș uda trandafirii cu lacrimile mele, ca să simt înțepătura dureroasă a spinilor și sărutul vindecător al petalelor.
Doamne, dacă aș avea un crâmpei de viață, nu aș lăsa să treacă o zi, fără să le spun oamenilor pe care îi iubesc, că îi iubesc.
Aș convinge fiecare femeie și fiecare bărbat, că el îmi este cel mai drag și aș trăi îndrăgostit de iubire.
Le-aș arăta oamenilor cât de mult greșesc, dacă cred că nu se mai îndrăgostesc când încep să îmbătrânească, neștiind că, de fapt, îmbătrânesc atunci când nu se mai îndrăgostesc.
Unui copil i-aș da aripi, dar l-aș lăsa să învețe singur să zboare.
Pe cei în vârstă i-aș învăța că moartea nu vine o dată cu bătrânețea, ci o dată cu uitarea.
Am învățat atâtea lucruri de la voi, oamenii.
Am învățat că toată lumea, vrea să trăiască pe culmea muntelui, neștiind că adevărata fericire este să urci panta.
Am învățat că, atunci când un nou-născut strânge în pumn pentru prima dată, degetul tatălui său, îl va ține strâns pentru totdeauna.
Am învățat că un om are dreptul să-l privească pe altul de sus, numai atunci când îl ajută să se ridice.
Am învățat atâtea lucruri de la voi, dar de fapt nu-mi vor folosi mai deloc, căci din nefericire, când mă vor pune în cutia aceea, o să mor."Cip-cirip! Cip-cirip! de dimineață,

Altă zi însorită-n superba viață.

Mă simt iar acasă în această lume,

Unde 1 Martie vine cu vești bune.

Heyadoo inspiră, globul înconjoară,

Fiecare clipă e o altă primăvară.

Ce-aș vrea să-l surprind și să-i pun în piept

Mii de mărțișoare, pentr-un an perfect!

La mulți ani, Heyadoo, pentru încă o primăvară împreună aici, ACASĂ!

Trimit colegilor & colegelor și tuturor membrilor aici prezenți, în mod simbolic, mărțișoarele 🎋prieteniei, 🎋recunoștinței, 🎋aprecierii, cele ale 🎋bucuriei, în combinații cu multe alte valori umane!...Piramida Prințului Albert din Balmoral (Scoția), de pe vremea când familia, pământul strămoșeșc aveau o valoare regală.
Regina Victoria a cumpărat proprietatea Balmoral în 1848, iar mai târziu a devenit locul în care ea a căutat alinare după moartea timpurie a Prințului Albert, în decembrie 1861.
Pentru priveliștea frumoasă și pentru că putea fi văzut de la distanță, regina a hotărât să se ridice o piramidă-monument, care să marcheze amintirea soțului ei și ulterior, a întregii familii.
În apropierea piramidei prințului Albert se mai pot vedea și alte monumente mai mici din piatră, care marchează proprietățile lor și căsătoriile celor 9 copii ai familiei regale.
Sursa de informație: thefollyflaneuse.com/the-princ ...

Azi am aflat de această piramidă, prezentată ca fiind ceva misterios și am fost curioasă să citesc despre ea.
M-am întrebat de ce oare acest monument a fost construit în forma asta și cred că la baza lui, în interior există ceva.

Am auzit ieri de un studiu practic al măsurării zgomotului din București și m-am gândit cât de amețită mă simt când ajung în zone aglomerate.
Îmi imaginez liniștea pădurii și a locului în care se află această piramidă și apreciez și mai mult liniștea pe care o am acasă.
Nu știu cum pot funcționa oamenii cu sute de decibeli în cap zi de zi, de parcă nu ar fi de ajuns greutatea gândurilor.
Când merg la casa părintească din Bucovina, care se află lângă un drum național frecventat non stop de mașini, noaptea abia reușesc să mă liniștesc din cauza lor.
Când eram mică, nu erau atâtea mașini.
Unele zgomote sunt precum niște pitici pe creier, vorba aceea.O dramă care le va rămâne în suflet pentru totdeauna.
Sunt foarte multe cazuri de oameni cu probleme urgente, însă durerea acestei familii trece dincolo de ecrane.
Sursa: fb.watch/iY7KTLWyl5/Copyright © 2024 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo