we support: test8


Nu are reclame(ADs)  international's posts

Vreau să vă povestesc o întâmplare...
Ieri, din grabă și neatenție, mi-am scrântit o gleznă. N-am băgat în seamă durerea în primele ore, dar după ce-am ajuns acasă, brusc, n-am mai fost în stare nici măcar să mă sprijin pe piciorul accidentat.

Cristi a plecat în grabă la farmacie să cumpere ceva antiinflamatoare și analgezice.
Pe drum, un bătrânel l-a oprit rugându-l să sune la salvare că nu mai poate respira.
Abia putea vorbi și încerca să-și găsească telefonul...

Cristi a sunat repede la 112 și cei de la SMURD au cerut detalii:
- Sunteți rudă cu pacientul?
- Nu, domnule, acum l-am întânit pe stradă, a răspuns Cristi.

În așteptarea ambulanței, Cristi a rămas lângă bietul bătrânel care i-a spus că îi este tare sete și i-a întins 2 lei pentru o sticlă cu apă. Cristi, fără să ia banii, a dat fuga la un magazin din apropiere și s-a întors cu o sticlă cu apă rece, spunându-i să bea încet. Bătrânelul a luat câteva înghițituri și a vrut să-i returneze sticla lui Cristi...
- Las-o la tine, moșule, că pentru dumneata am cumpărat-o!
Mulțumind, moșulețul nostru a continuat:
- Ești un om bun! Să știi că am mai cerut ajutorul la vreo cinci trecători înaintea ta și nu m-au băgat în seamă...

În foarte scurt timp, a ajuns și ambulanța.
Medicul, întorcându-se către Cristi, a făcut o remarcă surprinzătoare(pentru mine):
- Iată că mai sunt și oameni buni pe lumea asta!

Acum, stau și mă întreb:
Oare chiar atât de rău am ajuns încât să nu ne mai pese deloc de semenii noștri?
Oare chiar nu merită să acorzi 5 minute din viața ta ca să salvezi o viață?😢


Comments (4)
nicoleta1 :  Trist, dar adevarat !
sorinatodirel :  Puțini gândesc așa!🤔
ibideji :  Foarte trist !
dimovalin :  superb... e vorba aia ...salvezi o viata, salvezi o lume. Luminita a patit ceva asemanator cu cineva cazut... cica treceau oamenii pe langa el... ea a sunat la 112...

Avem suficiente argumente să punem carnea de porc la loc de cinste pe mesele noastre!

Mărturisesc că sunt o mare consumatoare de carne de porc și mă gândeam că nu-i tocmai benefic pentru sănătate...

Pot să vă spun că m-am bucurat când Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară, ne-a dezvăluit câteva dintre beneficiile cărnii de porc.

Iată câteva dintre ele:

Pentru că nu e supus la muncile câmpului, porcul are carnea mai fragedă.
Pentru că nu rumegă precum vita, capra şi oaia, porcul are o grăsime cu mai puţini acizi graşi saturaţi, deci mai sănătoasă.
Nu e de mirare că putem consuma cu plăcere slăninuţă fragedă de porc: conţine acizi graşi mono şi polinesaturaţi, inclusiv ALC (acid linoleic conjugat), asemănător uleiului de măsline.

Metodele moderne de creștere a porcilor cu hrană bazată pe cereale, porumb și soia au dus la o scădere cu 30% a conținutului de grăsime din carne.
În plus, porcul poate fi sacrificat la orice vârstă, nu e nevoie de o creștere forțată practicată ca la pui.

Avantajele nutriționale ale consumului de carne de porc sunt departe de a fi terminate:

- conţine 28-30% proteine de înaltă calitate, cu putere saţiogenă crescută (ţin de foame)
- e bogată în vitamine din grupul B şi în minerale cu bioeficienţă ridicată
- are un aport caloric redus (sub 200 calorii/100 grame)
- conţine acele calorii „negative” care ajută la slăbit

Mineralele de origine animală se absorb şi sunt utilizate de 3-5 ori mai bine decât cele de origine vegetală.
Carnea este o sursă importantă de fier, magneziu, fosfor, seleniu, zinc.
Carnea nu conţine glucide şi fibre, de aceea, se mănâncă alături de o garnitură şi o salată, pentru a obţine o masă echilibrată.

Vreți să aflați mai multe?
Click 👉 bit.ly/3xzauxC


Comments (2)
ibideji :  E bine de știut și eu fiind o consumatoare de carne de porc!
dimovalin :  Super Mia... multumim :)

Zilele trecute am ieșit la o mică terasă din vecinătate, să ne bucurăm de ziua însorită de primăvară și să stăm la un pahar de vorbă cu obișnuiții casei. M-am bucurat de întâlnirea cu nea Gilu, un fost coleg cu care am lucrat câțiva ani la atelier și am depănat câteva amintiri.

Știam că fiica sa și-a lansat recent o afacere cu mobilă și l-am întrebat cum îi merge, deși fiind o firmă aflată la început de drum, eram convinsă că se confruntă cu dificultățile inerente fiecărui început!

În ideea de a ajuta și eu cu ce pot, l-am întrebat pe nea Gilu cum se numește firma și dacă are o prezență online.

Nea Gilu, trecut de ceva vreme de vârsta de pensionare, a recunoscut că n-a reținut exact cum se numește firma, având o denumire în limba engleză:

- Ceva cu social furniture, a răspuns în cele din urmă.

Acel SOCIAL mi-a trezit brusc interesul și, la o căutare pe net, iată ce am descoperit:

Firma "... a luat naștere din dorința de a răspunde nevoilor clienților noștri, dar și a celor mai puțin norocoși dintre noi.

Misiunea noastră este de a oferi dezvoltare, bunăstare, integrare socială și profesională tinerilor din județul Alba aflați în sistemul instituționalizat de protecție și a celor peste 18 ani din județul Alba care părăsesc acest sistem prin dezvoltarea de abilități și competențe profesionale pentru o viață independentă și de a susține capacitatea de satisfacere a nevoilor zilnice de trai... "

Iată o inițiativă admirabilă, care se potrivește perfect cu motto-ul Heyadoo:
"Dacă vrei să îți fie foarte bine, ajută cu adevărat pe cât mai mulți oameni poți, să le fie și lor bine!"

Mult succes în îndeplinirea acestei nobile misiuni!
Îi ajutăm și noi? 🤗

👉 socialfurnituresolutions.ro/


Comments (2)
ibideji :  Un îndemn minunat!
dimovalin :  oo lux Mia :) bravo lor

Am citit un articol foarte interesant cu informații despre cum se modelează creierul în funcție de ceea ce gândim, simțim și facem, explicate de profesorul doctor neurolog Constantin Dulcan, care ne oferă și câteva sfaturi despre cum să rămânem cât mai mult tineri!

Iată câteva idei, desprinse din acest articol, pe care vi-l recomand ca lectură și punere în practică:

Începem să ne imaginăm un lucru, să-l vedem cu mintea în realitatea lui, și creierul nostru se antrenează și preia această funcție ca și cum ar fi reală. Reacțiile noastre la imaginație sunt aproape de cele reale.

Gândurile, cuvintele, ideile, emoțiile, sentimentele, în funcție de semnificația lor, au proiecții în creier. Iar fiecare dintre acestea, dacă sunt noi, creează o nouă rețea în creier.

Așadar, dacă ne antrenăm, citim sau învățăm noțiuni noi, se adaugă rețele noi neuronale. Creierul adaugă noi neuroni în funcție de antrenamentul pe care-l avem. Iar aceasta este una din condițiile prin care noi putem să rămânem cât mai mult tineri.

Mai mult, creierul se modelează în funcție de ceea ce gândim, simțim și facem. El se reface anatomic și funcțional în permanență!

Sentimentele pozitive precum iubirea, compasiunea, empatia, credința, calmul, iertarea, optimismul produc hormonii stării de bine care determină întărirea sistemului imunitar, favorizează neurogeneza, mărește energia vitală și crește longevitatea.

Gândirea negativă înseamnă ura, invidia, lăcomia, furia, răutatea, îndoiala, pesimismul, depresia. Acestea produc hormonii de stres adrenalină, nonadrenalina și cortizol. Când se adaugă testosteron se ajunge deja la violență...

Toate guvernele dictatoriale din lume își stăpânesc oamenii prin frică. Ce rost credeți că au toate aceste vești nefericite care se propagă tot timpul?

Citiți întreg articolul aici bit.ly/3M0OvDS


Comments (1)
dimovalin :  Un raspuns poate fi si constientizarea unor pericole... dar abundenta lor creeaza frici intr-adevar... faptul că se încarcă grila 80-90% cu știri rele... nu e ok. Cât despre creier, eu am înțeles că gândul mișcă energia care materializează.

Am simțit o prăpastie imensă ce se căsca treptat în sufletul meu, când am ajuns acasă și camera fiicei mele era goală!

Știam de mai multe zile că fetița mea urma să se mute cu logodnicul ei în noua lor locuință și am încercat să mă pregătesc pentru momentul când își va deschide aripile și își va lua zborul, părăsind cuibul copilăriei...
Este un sentiment copleșitor, pe care sunt convinsă că îl experimentează fiecare părinte la un moment dat.
Un ochi râde, altul plânge...
Bucuria de a-ți vedea copilul fericit și împlinit, pe de o parte, și tristețea că nu mai este lângă tine, pe de altă parte.
Am vrut doar să împărtășesc cu voi, dragii mei prieteni, acest moment unic din viața mea!


Comments (4)
dimovalin :  Să înțelegem că ai fost luată prin surprindere? sau... știai că nu o vei mai găsi dar tot te-a socat imaginea? 😁
ibideji :  Eu simt asta de mulți ani .Copiii mei sunt plecați din țară și mă bucur pt.ei căci sunt bine dar este greu că sunt departe!
international :  Alin, totul s-a petrecut foarte repede. Dimineața, când ne-am luat la revedere, habar n-aveam că mutarea va avea loc în ziua respectivă...Și, cred că oricum m-ar fi șocat imaginea camerei goale, chiar dacă știam dinainte!
nicoleta1 :  Mia, draga mea, iti impartasesc starea si emotiile ! Asa este , viata isi urmeaza cursul, dar noi mamele, simtim altfel totul ! In orice caz, sa fie intr-un ceas bun si multa fericire !

Copyright © 2022 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo