Hey! Inscrie-te in Comunitatea noastra SMART unde iti va merge foarte bine, facand bine la randul tau!


💜“Un copil cuminte” e visul oricărui părinte.

Un copil care să te asculte fără să-i repeți același lucru de sute de ori, un copil pe care nu trebuie să-l strigi continuu 5 minute ca să vină lângă tine, un copil care stă la locul lui și nu îi deranjează pe ceilalți…

❌Problema e că mulți părinți uită că ai lor copii debordează de energie și că tot ce au nevoie,uneori, este să elibereze această energie.

Să se cațere în copaci, să cânte tare sau să alerge cu viteză de iepure. Ceea ce pe părinți îi face să-și eticheteze copiii drept “obraznici” sau “neascultători”. Poate că și tu i-ai spus copilului tău:

“Chiar nu poți să stai și tu locului 5 minute?”

“De ce nu ești și tu cuminte ca ceilalți copii?”

🥀Cu cât un copil aude mai des astfel de cuvinte, cu atât el poate deveni obedient sau supus, cu scopul de a face pe plac părinților sau adulților din jurul lui.

Data viitoare când face “năzbâtii”, îi poți spune:

“Observ că te-ai plictisit. Ce ți-ar plăcea să facem după ce termin de gătit?”

“Știu că îți dorești să urci până în vârful copacului. Dacă vei face asta, riști să cazi și să te rănești. Asta este ceea ce vrei?”

“Ai o voce minunată și îmi face plăcere să te ascult cântând. Acum suntem într-un restaurant și s-ar putea să-i deranjăm pe ceilalți dacă vorbim sau cântăm tare. Când ajungem acasă, abia aștept să-mi cânți și mie melodia aceasta!”

💜Astfel, dragă părinte, amintește-ți că atunci când are un comportament nedorit, copilul tău vrea să se simtă acceptat și iubit. Asta nu înseamnă să-i încurajezi boacănele, ci, cu fermitate și căldură, să îi arăți ce greșește, dar să simtă că rămâi în continuare mama lui care îl iubește orice ar fi.

Educă azi, ca să nu vindeci mâine!

#EducăAzi
#AllAboutParentingCu adevărat, câteodată muzica este singurul medicament pentru inima și suflet....

Pe mine ma ajuta, chiar și atunci când simt ca nu mai am niciun punct de sprijin ! Genurile preferate, de a lungul anilor, mi au dat putere, mi au dat speranța... cred ca, cine nu iubește muzica, nu iubește frumosul ....


Comments (4)
crystyan :  Muzica este un remediu pentru suflet.
adydida :  Muzica naturii e cea mai placuta.
advertise-here :  Cine nu iubește muzica, iubește alt frumos 😁 E adevărat că muzica ne este benefică din toate perspectivele.
life-of-joy :  Totusi... sa existe cineva pe lumea asta căruia sa nu ii placa muzica???....🤔.

Fiecare picătură de apă Dorna vine dintr-un izvor subteran din munți. Și exact așa cum iese la suprafață ajunge la tine, neatinsă de nimeni.
www.facebook.com/Dorna.Romania ...Copyright © 2021 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo