Hey! Inscrie-te in Comunitatea noastra SMART unde iti va merge foarte bine, facand bine la randul tau!


Și acum ceva așa ca de început de săptămână,ceva care vă vă facă să reflectați puțin
Pe malul uni lac ,pe o creangă la soare stăteau trei broaște.La un moment dat una dintre broaște se gândi să sară în apă.
întrebare:Câte broaște au rămas pe buturugă?
Răspuns: trei .
Morala :Una este să te gândești și alta este să sari!


Comments (3)
adydida :  Gandul nu e tot una cu actiunea.
ibideji :  Da foarte bun exemplu!
the-great-wall :  Una e creanga si alta e buturuga 😂

Bună ziua.Astăzi,de dimineată mi-au atras atenția glasuri vesele de copii.Începe școala!Glasurile lor vesele mi-au adus aminte de prima mea zi de grădiniță ,de bunica și de prima mea lecție de viață.Draga mea bunicuță m-a condus în prima mea zi de grădiniță.Înainte de intrarea în clasă mi-a dat o gentuță cu trei pachețele cu mâncare, fiecare dintre pachețele având un semn distinctiv.Mi-a explicat că un pachețel era al meu,unul al unui copil care nu avea nici un pachețel iar ultimul cu resturi de mâncare pentru un animal flămând.Din acea zi bunicuța a avut grijă să îmi dea mereu trei pachețele arătându-mi astfel că trebuie să îmi pese că trebuie să îmi pese ceilalți,că toți au dreptul la viață ,oameni și animale deopotrivă,că nimeni nu trebuie să sufere de foame,m-a învățat să ajut.Bunica nu mai este dar învațăturile ei dăinuie ș acum în sufletul meu alături de o imensă recunoștință față de dragostea și învățăturile ei.
Muțumesc bunicuța mea dragă pentru tot!
Trăiesc cu speranța că citind aceste rânduri și alte bunicuțe vor face același lucru.


Comments (2)
adydida :  Bunicii nostri ne dau sfaturi intelepte.
life-of-joy :  Eu sunt o bunica tânără, de fetite de 3 ani și 1 an și îmi doresc sa fiu alături de nepoatele mele, chiar dacă ele locuiesc la mare distanta de mine !....

💜“Un copil cuminte” e visul oricărui părinte.

Un copil care să te asculte fără să-i repeți același lucru de sute de ori, un copil pe care nu trebuie să-l strigi continuu 5 minute ca să vină lângă tine, un copil care stă la locul lui și nu îi deranjează pe ceilalți…

❌Problema e că mulți părinți uită că ai lor copii debordează de energie și că tot ce au nevoie,uneori, este să elibereze această energie.

Să se cațere în copaci, să cânte tare sau să alerge cu viteză de iepure. Ceea ce pe părinți îi face să-și eticheteze copiii drept “obraznici” sau “neascultători”. Poate că și tu i-ai spus copilului tău:

“Chiar nu poți să stai și tu locului 5 minute?”

“De ce nu ești și tu cuminte ca ceilalți copii?”

🥀Cu cât un copil aude mai des astfel de cuvinte, cu atât el poate deveni obedient sau supus, cu scopul de a face pe plac părinților sau adulților din jurul lui.

Data viitoare când face “năzbâtii”, îi poți spune:

“Observ că te-ai plictisit. Ce ți-ar plăcea să facem după ce termin de gătit?”

“Știu că îți dorești să urci până în vârful copacului. Dacă vei face asta, riști să cazi și să te rănești. Asta este ceea ce vrei?”

“Ai o voce minunată și îmi face plăcere să te ascult cântând. Acum suntem într-un restaurant și s-ar putea să-i deranjăm pe ceilalți dacă vorbim sau cântăm tare. Când ajungem acasă, abia aștept să-mi cânți și mie melodia aceasta!”

💜Astfel, dragă părinte, amintește-ți că atunci când are un comportament nedorit, copilul tău vrea să se simtă acceptat și iubit. Asta nu înseamnă să-i încurajezi boacănele, ci, cu fermitate și căldură, să îi arăți ce greșește, dar să simtă că rămâi în continuare mama lui care îl iubește orice ar fi.

Educă azi, ca să nu vindeci mâine!

#EducăAzi
#AllAboutParentingCopyright © 2021 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo