O campanie de marketing 360 poate fi cea mai eficientă metodă prin care să îți promovezi produsul sau serviciile, dacă o faci corect.

Inspirată de modul de gândire holistic, o campanie 360 implică transmiterea unui mesaj unitar pe toate platformele prin care se poate ajunge la consumator.

Este vorba despre o campanie completă care poate avea ca scop poziționarea, atragerea de noi clienți sau promovarea unor anumite produse.

Dar cum poți implementa o campanie de marketing 360 reușită?

O campanie de marketing 360 este o formă de marketing holistică care înglobează mai multe platforme și folosește mai multe elemente specifice afacerii, pentru a transmite o singură idee principală.

O astfel de campanie începe cu o strategie bine pusă la punct, prin care sunt analizate punctele forte ale afacerii, interesele audienței și modurile cele mai eficiente prin care cât mai multe persoane pot fi transformate în clienți.

Printr-o campanie de marketing 360, se dorește ca mesajul comunicat să ajungă la orice persoană care ar putea fi interesată de produs sau serviciu, deci vor fi folosite toate platformele și metodele de comunicare posibile.

Înainte de a implementa acest tip de campanie ai nevoie de o analiză care să răspundă la următoarele întrebări:
Care sunt canalele de comunicare pe care audiența ta le folosește cel mai des?
Unde își petrece audiența ta cel mai mult timp online?
Cum ajung clienții pe website-ul tău?
Cum poți transforma potențialii clienți în clienți?
Cum obții părerile clienților după ce aceștia au plasat o comandă?

Pentru o campanie de marketing digital 360 eficientă ai nevoie de o echipă de specialiști cu experiență care te poate ajuta să obții rezultatele pe care ți le dorești.

Pentru a implementa o campanie de marketing 360 trebuie să te promovezi pe toate platformele disponibile, astfel încât să te asiguri că nu pierzi niciun potențial client.



Reviews online

Greutatea alegerii

Numărul impresionant de rezultate obținut în urma unei căutări poate copleși pe oricine. Prin urmare, secțiunea de review-uri poate ajuta clientul să ia o decizie mai ușor și cu mai puține riscuri.

Spriritul gregar

Deși ne place să ne considerăm ființe autonome, capabile de a lua o decizie independentă, adevărul este că avem un instinct de supunere, și suntem extrem de influențați de semenii noștri, mai ales puși în fața unei alegeri. Un studiu a scos la iveală că 87% dintre participanți au recunoscut că au căutat întâi review-uri online despre o anumită afacere înainte de a interacționa cu aceasta, iar 94% au spus că un review negativ i-a convins să evite afacerea cu totul.

Review-urile online sunt o prețioasă sursă de informații ce are o influență de 7 ori mai mare asupra capacității de decizie a consumatorilor decât orice formă tradițională de marketing.

Dincolo de online
Consumatorii nu se folosesc de review-uri doar pentru cumpărăturile online. Un număr impresionant de oameni verifică produsele și review-urile acestora de pe telefoanele mobile aflându-se în magazinul fizic.
Prin urmare, review-urile pot face toată diferența.

Feedback bun
Având în vedere că un review bun duce la un număr mai mare de conversii, iar unul mai puțin bun poate îndepărta clienții, atenția trebuie concentrată asupra unui feedback pozitiv pentru a crește credibilitatea brandului. Acest întreg proces de review-uri permite afacerilor și consumatorilor să construiască o relație de reciprocitate și pe termen lung acest lucru duce la un mod mai bun de a face afaceri.

Astfel, încurajarea interacțiunilor pozitive pe platformele sociale, fară ostentație bineînțeles, și adresarea review-urilor negative într-un mod ce arată implicare și grijă poate duce la dialog și la posibilitatea de îmbunatățire a modului în care se desfășoară afacerea.



Sfaturi pentru povestea de origine a brandului tău

Definirea și relatarea poveștii de origine a mărcii tale poate fi o sarcină descurajantă.
Pentru a te ajuta să începi, iată câteva sfaturi care te ajută să spui o poveste antrenantă.

Fii autentic
Asigură-te că povestea ta se simte personală, onestă și autentică. Este în regulă să îți împărtășești începuturile umile sau provocările timpurii (ar putea chiar să îți facă brandul mai plăcut), dar nu inventa ceva doar pentru că sună bine.

Fii concis
O poveste de origine bună este ușor de spus, repovestit și recunoscut. Prin urmare, trebuie să fie clară și concisă. Mai degrabă decât să incluzi fiecare dată și detaliu, încearcă să te concentrezi pe momentul „aha”, care este evenimentul central care a dezvăluit o nevoie nesatisfacată sau un nou mod de a face lucruri.

Clientul este eroul
Asigură-te că o legi și de client prin evidențierea problemei pe care ai rezolvat-o pentru ei sau a beneficiilor unice pe care ai dorit să le furnizezi.

Utilizează detalii specifice
La fel cum cărțile și filmele preferate utilizează imagini detaliate, așa ar trebui să fie și povestea ta. Creează o imagine în mintea publicului tău, partajând detalii specifice despre personaje, circumstanțe și modul în care te simțeai. Aceste detalii vor atrage oamenii și vor face povestea mai reală.

Fii inspirat
Există o mulțime de povești de origine bune care te pot inspira. Caută alte persoane din industria ta sau mărcile pe care le admiri pentru inspirație.

Fii consecvent
Odată ce ai povestea de origine a afacerii tale, partajeaz-o în mod constant. Spune povestea pe site-ul tău, pe social media și în interviuri.
Învață-i și pe angajații tăi și insuflați-o în cultura companiei.
Povestind-o constant vei face brandul memorabil și vei aminti oamenilor de ce ar trebui să se conecteze cu tine.



Copyright © 2023 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo